Reiki

Reiki is een hele fijne, zachte, helende en ondersteunende energie om mee te werken. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het kracht van de zon. Iedereen bezit het & iedereen kan met deze universele levensenergie werken. Tijdens de energieoverdracht worden er door handoplegging blokkades opgelost op fysiek, mentaal, emotioneel & spiritueel niveau.


Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. Er hoeft geen diagnose gesteld te worden, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft. Jouw systeem weet precies wat er dient te gebeuren.


Officieel heet de methode 'Usui Shiki Ryoho System of Natural Balance', of in het Nederlands 'De Usui Reikimethode'. Mijn Reikimasters zijn opgeleid in de lijn van Phyllis Lei Furumoto, kleindochter van Hawayo Takata.


NB. Er wordt niet met de eigen energie van de behandelaar gewerkt, waardoor ook geen ziektes en/of spanningen doorgegeven kunnen worden.


Tijdens een sessie


Tijdens een sessie kun je diverse sensaties ervaren. Over het algemeen spreekt men van een diep gevoel van welbehagen en ontspanning. Het loslaten van diverse opgestapelde emoties en/of spanningen kan gepaard gaan met koude rillingen, geeuwen, huilen, hele warme sensaties/vibraties door het gehele lichaam. Ook kan het spijsverteringskanaal gaan borrelen & kun je tintelingen ervaren over het gehele lichaam.

Vaak ervaren mensen na een sessie meer energie en helderheid. In de loop van de weken na de sessie kunnen je ook inzichten toevallen. Doordat het oplossen van blokkades ontstaat er meer (adem)ruimte wat op lange termijn kan doorwerken.

Reiki bij zwangerschap

Reiki kan & mag ook tijdens zwangerschap gegeven worden daar het een hele zachte en liefdevolle energie is. Wat ik vaak terug hoor is dat momma's to be tijdens de sessie echt contact kunnen maken met de baby.

Tijdens een zwangerschap staat je energie- evenwicht constant onder druk. Dit uit zich in fysieke & emotionele klachten. Vermoeidheid, wat labieler, ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, rugklachten, gebrek aan energie e.d. Reiki heeft een positieve invloed op de energiebalans waardoor klachten mogelijk kunnen verminderen.
 
Nb. Wel pas ná het 1e trimester & als er geen sprake is van complicaties of hele intense angstgevoelens.

Contra indicaties


In principe zijn er geen contra-indicaties voor Reiki. Het is een non- invasieve methode die in verschillende omgevingen kan worden ontvangen & waarvoor geen speciale apparatuur nodig is.


Máar ervaar jij enorme angstgevoelens of heb je last van psychoses? Overleg dan eerst met je behandelend arts alvorens Reiki te ondergaan. Soms vergroot Reiki tijdelijk bepaalde gevoelens waardoor bepaalde reacties getriggerd kunnen worden.

Bij acute en langdurige ernstige klachten altijd eerst contact op te nemen met uw (huis-)arts!